Geschiedenis

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw lag het vakantiecentrum Ellert en Brammert aan de Deeverbrogge bij het huis met de naam de Wildschut aan de doorgaande drukke Rijksweg langs de vaart tussen Meppel en Assen. Het was in de zomer een druk bezocht vakantiecentrum. In de zoveelste versie van de recreatiezaal – zeg maar de kantine – van het vakantiecentrum Ellert en Brammert aan de Deeverbrogge kon men natuurlijk ook koffie en thee drinken. Veel vakantievierders bewaren geweldige herinneringen aan dit prachtige vakantiecentrum. Gezinnen keerden vaak jaren lang elk jaar voor een paar weken terug naar Ellert en Brammert en vaak ook nog in hetzelfde huisje. Over het terrein liepen zandpaden. Bij regenachtig weer konden spelletjes worden gedaan in de kantine. Voor de boodschappen was een gezellige kampwinkel aanwezig. En dan was er die altijd mooie natuur.

In de jaren 90 heeft bouwbedrijf Tadema uit Leeuwarden, vakantiecentrum Ellert en Brammert gekocht en hier in de loop der jaren 147 woningen ontwikkeld. De naam is destijds gewijzigd in Landgoed ’t Wildryck.

1 mei 2015 is Landgoed ’t Wildryck gekocht door twee veehandelaren uit Friesland.
De dagelijkse leiding is in handen van Neeltje Oostra – Bergsma samen met Dineke Gruppen. Landgoed ’t Wildryck verhuurt ca. 80 vakantiehuizen en heeft een camping met ca. 65 kampeerplaatsen welke allemaal zijn v.v. eigen sanitair met vloerverwarming en grotendeels wifi.